Google Analytics beállítása

A Google Analytics a legnépszerűbb és az egyik legjobb ingyenes analitika szolgáltatás, amivel a weboldalról lehet különböző adatokat gyűjteni és statisztikákat elemezni.

A következő kérdésekre kaphatsz választ a Google Analytics követés beállításával:

  • Hány látogatója volt a weboldalnak egy hónapban?
  • Mennyi időt töltöttek a látogatók az oldalon átlagosan?
  • Melyik oldalakat nézték meg a látogatók?
  • Honnét érkeztek a látogatók?
  • Melyik oldalt nézték meg utoljára, mielőtt bezárták a weboldalt?

Ezen kívül természetesen rengeteg további hasznos információt megtudhatunk a weboldalunkról és arról, hogy hogyan viselkednek a látogatók, így javíthatunk ezeken az adatokon.

A Google Analytics lehetőségeiről itt nem lesz szó, ha erről többet szeretnél tudni, akkor a következő linkeken kapsz több információt:

A Google Analytics beállítása nagyon egyszerű a Prémium WordPress honlapok admin felületén. Ehhez a Prémium WP -> Google Analytics menüpontra kell kattintani, ahol a követőkódot lehet megadni.

A követőkód beállításáról itt találsz leírást:
https://support.google.com/analytics/?hl=hu#topic=3544906

Aszerint, hogy a Google Analytics beállításánál hagyományos vagy már az új Universal Analytics kód lett-e beállítva, a megfelelő mezőbe kell beírni a követőkódot, tehát csak az UA betűkkel kezdődő kódot.

A "Módosítások mentése" gombra kattintva lehet a beállítást elmenteni, ezzel készen is vagyunk a beállítással, innentől kezdve már be lesz állítva a követés.

Az adatokat, információkat a Google Analytics oldalán lehet megtekinteni, ott kell bejelentkezni az adminisztrációs felületre.

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat