Google Címkekezelő beállítása

A Google Címkekezelő (Google Tag Manager) szolgáltatásával egyszerűen kezelhetünk és integrálhatunk bármilyen külső szolgáltatást a weboldalunkkal. Egyetlen kódot kell csak elhelyezni a weboldal forráskódjában, a Google Címkekezelő által megadott kódot és ezután minden más kódot már a Google Címkekezelő szolgáltatásában tudunk kezelni és beállítani.

Belépés a Google Címkekezelő admin felületére:  https://tagmanager.google.com/

A Címkekezelő beállításairól bővebben a Google saját súgójában lehet olvasni:

A Prémium WordPress honlapszolgáltatásban nagyon egyszerűen be lehet állítani a Google Címkekezelőt. Miután létrehoztuk a tárolót, annak lesz egy azonosítója, például: GTM-A0BC0D. Ezt a tároló azonosítót kell kimásolni és megadni a Prémium WordPress weboldalunk admin felületén a Prémium WP -> Google Címkekezelő menüpont alatt a Tároló azonosító mezőnél. Utána a Módosítások mentése gombra kell kattintani és már készen is vagyunk.

Előfordulhat, hogy a Google nem tudja azonnal ellenőrizni a beillesztett kódot. Ez azért van, mert a Prémium WordPress weboldalakon nagyon erős gyorsítótárazást használunk a honlapok lehető leggyorsabb kiszolgálása érdekében. Érdemes ilyen helyzetben az ellenőrzést később elvégezni. Legrosszabb esetben maximum 24 óra kell a sikeres ellenőrzéshez.

Google Címkekezelő beállításainak a lépései összefoglalva

1
Google Címkekezelő admin felületét megnyitni.
2
Létrehozni egy tárolót.
3
Tároló azonosítóját kimásolni
4
Prémium WordPress admin felületét megnyitni
5
Prémium WP -> Google Címkekezelő menüpontra kattintani
6
A tároló azonosítóját beilleszteni
7
Elmenteni a módosításokat

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat