Keresőbarát URL-ek beállítása

A WordPress lehetőséget ad arra, hogy az egyes aloldalak, bejegyzések olyan URL-en legyenek elérhetőek, amiket barátságos vagy keresőbarát URL-eknek nevezünk. Ez azt jelenti, hogy nem egy paraméterezett és azonosítókkal ellátott URL-t látunk, hanem az adott oldalra releváns kifejezést látunk az URL-ben.

  • Nem keresőbarát URL: http://weboldal.hu/?p=121
  • Keresőbarát URL: http://weboldal.hu/kapcsolat/

A fenti példán látszik a különbség, ami nem csak a keresőoptmailzálás szempontjából ideálisabb, de a látogatóknak is egyértelmű, hogy éppen hol tartózkodnak az oldalon belül.

A keresőbarát URL-eket a WordPress admin felületén a Beállítások -> Közvetlen hivatkozások menüpont alatt lehet beállítani. Itt néhány általános és ajánlott verzión kívül akár egyedi URL struktúrát is beállíthatunk.

A Prémium WordPress honlapok alapértelmezetten a legideálisabb beállítást kapják, így ezeket nem kell módosítani feltétlenül.

Kategória és Címke előtagok

Ezen az oldalon alul a Kategória és Címke előtagokat is be lehet állítani, amik az adott kategória és címke gyüjtőoldalának URL-jeiben jelennek meg.

Amennyiben ezek a mezők üresek, úgy a WordPress alapbeállításai a következők:

  • Kategória: category
  • Címke: tag

Ezt érdemes beállítani az adott oldalra jellemző legideálisabb besorolási szavakra, ami lehet például "tema", "csoport" vagy "katalogus" is akár.

Itt fontos tudni, hogy ékezetes és egyéb speciális karaktert nem lehet használni és csak kisbetűs lehet.

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat