Akismet bővítmény aktiválása

Az Akismet spam szűrő bővítmény használatához először be kell kapcsolni az oldalon a bővítményt. Ezt az admin felületen a Bővítmények menüpontra kattintva tehetjük meg. Ott a listában ABC sorrendben vannak felsorolva a bővítmények, így az Akismet valahol az elején lesz.

A bővítmény neve alatt található "Bekapcsolás" linkre kattintva tudjuk bekapcsolni a bővítményt. Ezzel még nem vagyunk készen, mert az Akismet használatához aktiválnunk kell ezt a bővítményt egy érvényes API kulccsal.

Az API kulcsot az Akismet bővímény hivatalos oldalán tudjuk beszerezni: http://akismet.com/wordpress/

A "Get an Akismet API Key" linkre kattintva kell belépni, hogy megkapjuk az API kulcsot. Ha már van WordPress.com fiókunk, akkor azzal azonnal be is tudunk lépni az "I already have a WordPress.com account!" linkre kattintva. Ha nincs, akkor előbb létre kell hoznunk az itt található űrlap kitöltésével.

Sikeres belépés után ki kell választani azt a csomagot, amivel használjuk majd a spam szűrőt. A Personal csomag magánszemélyeknek van és non-profit weboldalaknak. A Business az üzleti csomag, a legtöbb weboldalhoz ezt kell használni, de ez csak egy weboldalhoz aktiválható. Az Enterprise csomag akkor kell, ha több weboldalhoz szeretnénk használni ezt a bővítményt.

A csomag kiválasztása és a kifizetés után megkapjuk az API kulcsot, amit a saját weboldalunk admin felületén a Beállítások -> Akismet menüpont alatt találunk. Ha a Jetpack bővítmény is aktiválva van, akkor a Jetpack -> Akismet menüpont alatt fogjuk találni.

Itt lehet megadni az API kulcsot, amivel aktiváljuk az Akismet spam szűrőt a weboldalunkon. Ezután ugyanitt láthatjuk a statisztikákat is, hogy havonta mennyi spam üzenetet takarított el a bővítmény.

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat