Email cím mailto linkelése

Az email cím megjelenítése nagyon fontos információ egy weboldalon. Még hasznosabb, ha a látogató az email címre kattintva azonnal tud a saját beállított levelező szoftverével üzenetet küldeni számunkra. Ehhez mindössze annyi kell, hogy az email címhez beállítsunk egy linket.

Azonban az email címek és azok linkjeinek a helyes és biztonságos megjelenítése már nem olyan egyszerű, de a Prémium WordPress honlapoknál természetesen erre is van egyszerű megoldás.

Az alábbi kódokat használva az email cím úgy jelenik meg az oldalon, hogy azokat a robotok nem tudják leszedni, mert nekik egy értelmetlen karakterekből álló kódot jelenít csak meg, így jelentősen csökkenthető az email címünkre érkező spam üzenetek mennyisége is.

1. Alapértelmezett Email cím használata

Az első módszer az, ha a Prémium WP → Extra tartalmak menüpont alatt kitöltjük az Email cím mezőt, mert akkor egy egyszerű kóddal ezt bárhol megjeleníthetjük úgy, hogy az már el lesz látva a mailto linkkel.

Ennek még egy hatalmas előnye van, hogy ha később megváltozik az email cím, akkor elég itt átírni és mindenhol a legújabb email cím jelenik meg, ahol ezt a kódot használtuk. Így könnyebb a tartalom későbbi frissítése.

Ezt a kódot kell használni: [email]

2. További Email címek használata

A másik módszer, amikor további email címeket akarunk megjeleníteni az oldalon. Ebben az esetben is egy kód segítségével tudjuk a mailto linket beállítani az email címhez.

A kódnak van egy nyitó és egy záró tagja, ami között kell lennie az email címnek: [mailto]emailcim@domain.hu[/mailto]

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat