Google Webmestereszközök beállítása

Az egyik legfontosabb és leghasznosabb beállítás keresőoptimalizálási és biztonsági szempontokból az, hogy a weboldalunkat összekapcsoljuk a Google Webmestereszközökkel. Ez az ingyenes Google alkalmazás lehetővé teszi, hogy a weboldalunkat a Google szemével lássuk és az esetleges hibákat feltérképezzük, kijavítsuk. Ezért mindenképpen ajánlott a Webmestereszközök használata.

Bővebben itt lehet erről olvasni: Google Webmestereszközök »

Ebben a cikkben most a Google Webmestereszközök összekötésének a legideálisabb és legegyszerűbb módját írom le, amivel egy weboldalt a Webmestereszközök felületén tudunk ezután ellenőrizni.

A Google Webmestereszközök Webhely ellenőrzésének a beállítását nem írom le, ezt a következő linken lehet elolvasni: Webhely ellenőrzés beállítása »

HTML-címke

A webhelyellenőrzés módja közül a "HTML-címke" beállítást kell választanunk. Az itt kapott meta kódot kell kimásolnunk és a weboldal adminisztrációs felületén ezt a kódot kell megadni az SEO -> Vezérlőpult menüpont alatt. Itt a Webmester Eszközök fülre kell kattintani, majd a Google Webmestereszközök mezőbe kell beilleszteni a kimásolt kódot. Lehet az egész meta kódot is, de elég akár a meta kódban található azonosítót is megadni.

A Módosítások mentése gombra kattintva tudjuk elmenteni az ellenörző kódot. Ekkor a weboldal html kódjában már ott lesz az ellenörző kód, amivel azonosítani tudjuk a weboldalt a Google Webmestereszközökkel. Tehát csak a beállítások elmentése után szabad az ellenörzésre kattintani, mivel ekkor találja meg a Google a megfelelő kódot.

Ritkán előfordul, hogy a szerver oldali gyorsítótárban a mentés előtti állapot van még és a Google ezt látja. Ekkor a Google Webmestereszközök ellenőrzése azt fogja kiírni, hogy még az ellenőrzés nem sikerült. Ebben az esetben sincs semmi gond, csak meg kell várni, hogy a szerver oldali gyorsítótár frissüljön. Ez maximum 24 óra alatt biztosan megtörténik. Ezután már az ellenőrzés is sikeres lesz.

További lehetséges ellenőrzési módok

A fent említett ellenőrzés a legegyszerűbb módja, hogy a weboldalt összekössük a Google Webmestereszközök szolgáltatásával, de van lehetőség további ellenőrzésekre is, amelyekről bővebb leírást a Google saját súgójában lehet olvasni: Igazolási módszerek »

Ezek közül a Prémium WordPress honlapszolgáltatásban a "HTML-fájl feltöltése" opciót nem lehet választani, mivel itt az előfizetőknek nincs hozzáférésük a szerverhez.

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat