Jetpack bővítmény beállítása

FIGYELEM! A Jetpack bővítmény használata egyelőre nincs engedélyezve a Prémium WordPress honlapoknál.


A Jetpack bővítmény az egyik legtöbb funkcióval rendelkező bővítmény a WordPress rendszerhez. Nagyszerű lehetőségekkel egészíti ki a honlapot, amiket csak úgy lehet aktiválni, ha előtte létrehozunk egy WordPress.com felhasználói fiókot.

1. WordPress.com fiók létrehozása

FIGYELEM! Ezt csak akkor kell megtenni, ha nincs még WordPress.com fiók létrehozva. Ha már van, akkor ugorhatunk is a 2. lépésre.

Az első lépés a bővítmény aktiválása előtt, hogy a következő linkre kattintva létre kell hozni egy WordPress.com fiókot: WordPress.com fiók létrehozása »

A következő adatokat kell megadni:

  • E-mail Address - Email cím
  • Username - Felhasználónév - Minimum 4 karakternek kell lennie és csak ékezet nélküli kisbetűket és számokat tartalmazhat!
  • Password - Jelszó - Nehéz jelszót kell megadni, amiben legyen kisbetű, nagybetű és szám is! Ékezetes betűket nem lehet használni!

Az adatok megadása után a jobb alsó sarokban található "Sign up →" gombra kell kattintani. Ha minden mezőt jól töltöttünk ki, akkor egy új oldal jelenik meg a következő címmel: Now Check Your E-mail to Complete Registration

Ekkor egy emailt kapunk a rendszertől, amiben az "Activate Account" gombra kattintva meg kell erősíteni a szándékunkat az új fiók létrehozására. Azt a lapot, amit betölt a böngésző, akár be is zárhatjuk, ezzel nem lesz több dolgunk.

Ekkor még egy emailt kapunk a sikeres aktiválásról.

2. Jetpack aktiválása

Ha még nincs aktiválva a honlapon a Jetpack bővítmény, akkor előbb ezt kell megtenni. Bővímény aktiválásához a "Bővítmények" menüpontra kell kattintani a weboldalunk adminisztrációs felületén. Itt a "Jetpack a WordPress.com-tól" nevű bővítményt kell bekapcsolni a "Bekapcsol" linkre kattintva.

3. Weboldal összekapcsolása a WordPress.com fiókkal

A következő lépés a weboldal összekapcsolása az újonnan létrehozott WordPress.com fiókunkkal. A Jetpack bővítmény aktiválása után minden egyes adminisztrációs oldalon felül megjelenik egy zöld banner. Itt a "Csatlakozás a WordPress.com-hoz" gombra kell kattintani.

Ekkor két féle oldalt láthatunk, attól függően, hogy be vagyunk-e jelentkezve a WordPress.com oldalon vagy sem. Ha igen, akkor egyszerűen csak engedélyeznünk kell az összekapcsolást a "Jetpack hitelesítés" gombra kattintva.

Ha nem vagyunk bejelentkezve, akkor a felhasználónév és jelszó megadása után kell a "Jetpack hitelesítés" gombra kattintani.

Ha minden rendben ment, akkor a weboldal adminisztrációs felületére érkezünk újra a Jetpack funkciók listázásának az oldalára. Itt tudjuk az egyes funkciókat bekapcsolni vagy kikapcsolni.

FIGYELEM! A Jetpack már aktiválható WordPress.com fiók nélkül is, de így nem minden modul használható. Bővebben a Jetpack használatáról WordPress.com fiók nélkül itt »

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat