SMTP szolgáltatás beállítása

SMTP beállítása email küldéshez

  1. Az első lépés egy új fiók létrehozása a Mailgun weboldalán:
    https://www.mailgun.com/google
  2. A létrehozott fiók belépési adatainak a megosztása.
  3. SMTP szolgáltatás beállítása az installációhoz.
  4. A fiók jelszavának módosítása.

A lépések bővebb leírásai

Az SMTP szolgáltatás egy külső levélküldő szolgáltatás, ami biztonságosan és biztosabban szolgálja ki a levelek kézbesítését, mint a webszerver. Így a weboldalról küldött értesítő levelek (regisztráció, bejelentkezés, űrlap értesítések) szinte biztosan célbaérnek. Ez egy különösen fontos és kritikus része a weboldal üzemeltetésnek.

Az SMTP szolgáltatás nem csak a kézbesítést javítja, de logolja is a kiküldött leveleket, így ha valami probléma lenne valamelyik címzettel, akkor könnyen megtalálható a hiba forrása, pl.: rosszul megadott email cím, betelt fiók, stb.

Tehát első lépésben a Mailgun szolgáltatónál létre kell hozni egy külön fiókot. A megadott linken regisztrálni kell, majd a regisztrációkor megadott belépési adatokat kell nekem elküldeni emailben.

A fiókot megosztom a felhasználómmal, hogy legyen hozzáférésem. Hitelesítem a domaint a küldéshez és beállítom az SMTP küldést az installációhoz. Letesztelem a küldést, hogy minden rendben megy-e és utána jelzem, hogy meg lehet változtatni a jelszót. Ez fontos lépés, hogy az előzőleg megosztott jelszó ne jelentsen biztonsági kockázatot.

További kérdésed van? Prémium WordPress ügyfélszolgálat Prémium WordPress ügyfélszolgálat